Barbros morotsrulltårta med cream cheesefyllning

Tårtbotten:
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 dl majs-/rapsolja
ca 2 dl fint rivna morötter

  1. Ställ ugnen på 200°C (varmluft)
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i ”äggfluffet”.
  4. Vänd ner de rivna morötterna och oljan.
  5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten.
  6. Baka mitt i ungen ca 7-8 minuter.
  7. Ta ut och vänd upp på ett sockrat papper.

Cream cheesefyllning:
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g cream cheese

  1. Vispa smöret i ca 2-3 minuter.
  2. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i någon minut till.
  3. Vänd i crean cheese och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte.
  4. Bred fyllningen tunt över den kalla tårtbotten.
  5. Rulla ihop den och pudra eventuellt med florsocker.