Tårtbotten:
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 dl majs-/rapsolja
ca 2 dl fint rivna morötter
- Ställ ugnen på 200°C (varmluft)
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i ”äggfluffet”.
- Vänd ner de rivna morötterna och oljan.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten.
- Baka mitt i ungen ca 7-8 minuter.
- Ta ut och vänd upp på ett sockrat papper.
Cream cheesefyllning:
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g cream cheese
- Vispa smöret i ca 2-3 minuter.
- Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i någon minut till.
- Vänd i crean cheese och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte.
- Bred fyllningen tunt över den kalla tårtbotten.
- Rulla ihop den och pudra eventuellt med florsocker.